Εισαγωγή στη τέχνη της φωτογραφίας, 2023-2024

Μυριαγκός Γιώργος

Το door9 , Μεϊντάνη 9 στο Κουκάκι, θα φιλοξενήσει μια σειρά πρακτικών μαθημάτων πάνω στην τέχνη της φωτογραφίας, με στόχο οι συμμετέχοντες να μπορούν στην πράξη να εφαρμόσουν τη θεωρία που θα διδαχτούν στο στούντιο και εκτός.

 

Το door9 θα παρέχει τον εκθεσιακό του χώρο δωρεάν ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να δουν τις προσωπικές τους δουλειές μαζί με κοινό, στο περιβάλλον μιας έκθεσης.

 

Συγκεκριμένα το σεμινάριο εισαγάγει τους σπουδαστές στην τέχνη της φωτογραφίας και αφορά οποιονδήποτε ξεκινάει τώρα την ενασχόληση του με τη τέχνη της φωτογραφίας αλλά και καλύπτει ένα κενό που υπάρχει στην εκπαίδευση όσων ασχολούνται με  τη φωτογραφία  όσον αφορά την χρήση στούντιο και την κατανόηση σε βάθος της φύσης του φωτισμού και των βασικών αρχών του, ώστε να μπορούν να φωτογραφίσουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση νιώθοντας ότι ελέγχουν το φως.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται 2 φορές το μήνα, Τετάρτη απόγευμα σε πλήρως εξοπλισμένο επαγγελματικά στούντιο στο Κουκάκι καθώς και φωτογραφικούς περιπάτους στην Πλάκα, Θησείο, Ακρόπολη και άλλες περιοχές για εξοικείωση με τη φωτογραφία δρόμου. Το σεμινάριο εξοικειώνει τους σπουδαστές με τη χρήση εξοπλισμού στο στούντιο, ώστε να μπορούν και με τεχνητά μέσα να παράγουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και να προσομοιώσουν το φυσικό φως μέσα σε στουντιακό περιβάλλον.

 

Σαν μπόνους στους σπουδαστές που θα συμμετέχουν το στούντιο θα παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξουν το σεμινάριο 12 MASTERCLASSES με έκπτωση 20% .

 

Πρόγραμμα:

Συναντήσεις 2 φορές το μήνα, Τετάρτη 19:30,  μέχρι τέλη Απριλίου. Έναρξη 25 Οκτωβρίου.

 

 

Βασικές Ενότητες που θα διδαχτούν οι συμμετέχοντες:

-Τεχνική ανάλυση του φωτός

-Βασικές αρχές φωτισμού

-Είδη φωτιστικών σωμάτων, σταθερά και studio flash

-Χρήση ανακλαστήρων και διάφορων άλλων αξεσουάρ φωτισμού

-Εισαγωγή στα Light modifiers

-Κατανόηση της σχέσης των εντάσεων των φωτιστικών σωμάτων και των βασικών παραμέτρων της φωτογραφικής μηχανής μας

-Βασικές αρχές για φωτιστικά setup πορτραίτου

-Η δράση του φωτός σε σχέση με τις επιφάνειες που φωτίζει. Γυαλί, μέταλλο, υγρό στοιχείο.

-Αλληλεπίδραση φυσικού και τεχνικού φωτισμού.

-Το φως ως βασικό εργαλείο αφήγησης. Αισθητικές προσεγγίσεις.

 

Ο Γιώργος Μυριαγκός βρίσκεται ενεργά στον επαγγελματικό χώρο της φωτογραφίας για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, έχοντας δημοσιεύσει τη δουλειά του σε ποικίλα έντυπα και αναγνωριστεί από την κοινότητα της φωτογραφίας στην Ελλάδα. Τρέφοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το αντικείμενο έχει διδάξει σε κύκλους σεμιναριακούς επί σειρά ετών, και πλήθος μαθητών του εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Share