Πρακτικό Σεμινάριο Φωτογραφίας στο στούντιο ντορ 9 στο Κουκάκι, 2022-2023

Μυριαγκός Γιώργος/Ορέστης Δικαίος

Στόχος: Να δημιουργείς τη φωτογραφία που θέλεις σε οποιαδήποτε συνθήκη.
Ευκαιρία: Η εμπειρία της συμμετοχής σε έκθεση φωτογραφίας.(το σεμινάριο παρέχει δωρεάν τον εκθεσιακό χώρο του ντορ 9)

 

Το σεμινάριο εισαγάγει τους σπουδαστές στην τέχνη της φωτογραφίας και αφορά οποιονδήποτε ξεκινάει τώρα την ενασχόληση του με τη τέχνη της φωτογραφίας αλλά και να καλύψει ένα κενό που υπάρχει στην εκπαίδευση όσων ασχολούνται με  τη φωτογραφία  όσον αφορά την χρήση στούντιο και την κατανόηση σε βάθος της φύσης του φωτισμού και των βασικών αρχών του, ώστε να μπορούν να φωτογραφίσουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση νιώθοντας ότι ελέγχουν το φως. Το σεμινάριο περιλαμβάνει διδασκαλία κάθε Τετάρτη απόγευμα σε πλήρως εξοπλισμένο επαγγελματικά στούντιο στο Κουκάκι καθώς και φωτογραφικούς περιπάτους στην Πλάκα, Θησείο, Ακρόπολη και άλλες περιοχές για εξοικείωση με τη φωτογραφία δρόμου. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με έκθεση των σπουδαστών στο πολυχώρο ντορ 9, όπου θα εκθέσουν τα έργα τους για 10 μέρες.

Το σεμινάριο εξοικειώνει τους σπουδαστές με τη χρήση εξοπλισμού στο στούντιο, ώστε να μπορούν και με τεχνητά μέσα να παράγουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και να προσομοιώσουν το φυσικό φως μέσα σε στουντιακό περιβάλλον.

Σαν μπόνους στους σπουδαστές που θα συμμετέχουν το στούντιο θα παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν χρήσης του στούντιο 1 φορά το μήνα δωρεάν για 2ώρες καθώς και έκπτωση 20% σε όποιο άλλο σεμινάριο ή masterclass επιλέξουν και 15% σε περίπτωση που αποφασίσουν να συνεχίσουν και στο δεύτερο έτος.

 

 

Πρόγραμμα:

Συναντήσεις κάθε εβδομάδα, Τετάρτη 19:30,  μέχρι τέλη Απριλίου εκτός διακοπών και αργιών.

Κόστος: 45€/μήνα.

 

Βασικές Ενότητες που θα διδαχτούν οι συμμετέχοντες:

-Τεχνική ανάλυση του φωτός

-Βασικές αρχές φωτισμού

-Είδη φωτιστικών σωμάτων, σταθερά και studio flash

-Χρήση ανακλαστήρων και διάφορων άλλων αξεσουάρ φωτισμού

-Εισαγωγή στα Light modifiers

-Κατανόηση της σχέσης των εντάσεων των φωτιστικών σωμάτων και των βασικών παραμέτρων της φωτογραφικής μηχανής μας

-Βασικές αρχές για φωτιστικά setup πορτραίτου

-Η δράση του φωτός σε σχέση με τις επιφάνειες που φωτίζει. Γυαλί, μέταλλο, υγρό στοιχείο.

-Βασικές αρχές για φωτιστικά setup Still life.

-Αλληλεπίδραση φυσικού και τεχνικού φωτισμού. Νυχτερινή και ημερήσια λήψη.

-Το φως ως βασικό εργαλείο αφήγησης. Αισθητικές προσεγγίσεις.

-Πώς αλλάζω την ατμόσφαιρα χρησιμοποιώντας το φως.

 

Ο Γιώργος Μυριαγκός βρίσκεται ενεργά στον επαγγελματικό χώρο της φωτογραφίας για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, έχοντας δημοσιεύσει τη δουλειά του σε ποικίλα έντυπα και αναγνωριστεί από την κοινότητα της φωτογραφίας στην Ελλάδα. Τρέφοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το αντικείμενο έχει διδάξει σε κύκλους σεμιναριακούς επί σειρά ετών, και πλήθος μαθητών του εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ο Ορέστης Δίκαιος είναι σκηνοθέτης και διδάκτορας του αγγλικού πανεπιστημίου East Anglia. Εχει βραβευτεί και από φεστιβάλ και ακαδημαϊκούς φορείς για τα πρότζεκτς του. Το 2016 βραβεύτηκε από το London Greek Film Festival ενώ το 2018 πήρε την ετήσια υποτροφία του τμήματος Art and Media του East Anglia University. Εχει εργαστεί για το Greenwich University και διδάσκει σεμινάρια εισαγωγικά στην τέχνη της εικόνας, κινηματογράφου, υποκριτικής, και σεμινάρια υψηλών απαιτήσεων στη φιλοσοφία του χρόνου, την αφήγηση και τη σχέση τους με την εικόνα.

Share